AVISO: ESTE BLOG ES UN TRABAJO PARA EL CICLO FORMATIVO DE SECRETARIADO DE L'ESCOLA DEL TREBALL. TODO POST PUBLICADO EN ESTE BLOG ES FICTICIO.

lunes, 21 de noviembre de 2011

Curiositats de gats que hauriem de saber

Avui no publicaré un nou producte sino algunes curiositats de gats que molt potser no coneixeu i que són molt útils o divertides de saber. És interesant saber perquè a vegades el nostre gat fá segons quines coses.
Hi ha molts gestos i coses que els gats fan a diari que tenen un significat i que potser nosaltres no sabem que volen dir. Per exempre que mioli de manera curta pot significar que que ens està demanat alguna cosa com per exemple menjar o que li obrim una porta, o aquest agradable só que fa a vegades anomenat ronroneig el fan servir per transmitir la seva tranquilitat, però a vegades ens alerta de que està malalt.
Es podria escriure un llibre (o igual ja existeix) amb el significat de cada moviment o gest corporal d'aquests animals, però per ara veurem uns quants:


No em dones por: Quan un gat s'ens apropa i es posa boca amunt significa que no ens veu com un perill, i es sent bastant segur perquè sap que no li farem res. De fet, normalment els gats, a part de la cua, la panxa es una de les parts del seu cos que no els agrada que els toquin i es deixen tocar i te la mostren et pots considerar un privilegiat.


La bella dorment: La mitja d'hores que dorm un gat està entre 16 i 18 (casi res!!!). Normalment prefereixen dormir durant el dia i jugar per la nit (ja que són caçadors nocturns) però sempre se'ls pot acostumar a canviar els habits.


Quines orelles tan grans gatet!: Les orelles són una part molt important per entendre el que sent un gat. Té una orella més desenvolupada que nosaltres i sempre està alerta a qualsevol cosa que estigui pasant al seu voltant. Si las té cap amunt significa que està feliç, en canvi, si les inclinades cap endevant pot està denotant relaxació tot i que també podria significar que pot estar explorant el territori. Les orelles cap abaix indiquen agresivitat, i si les plega cap enrera millor no t'apopis molt ja que significa agresió o temor.


Senyor bigotis: Una altre part del cos que també ens diu molt sobre el seu estat d'ànim però que poques vegades ens fixem són els bigotis.
Si el gat està relaxat té els bigotis cap a un costat. Quan està feliç o sent curiositat per alguna cosa que ha trobat o alguna cosa que li estan mostrant posarà els bigotis totalment extesos.A mesura que el gat mostra més interés en alguna cosa, els bigotis s'extenen cap endevant, fins quedar per davant del nas.

I si el gat té por, està irritat o està malalt, els seu bigotis es posaran cap enrere al llarg de les seves galtes.


Net com una patena:  Suposo que tots habreu notat que els gats es netejen moltíssim. De fet, si no estan menjant o dormint segur que s'estan  passant la llengua pel pel. El gat busca un lloc tranquil, lluny de qualsevol interrupció per així poder posar-se ben guapo. Quan un gat es neteja es un símbol de que està relaxat, tot i que també pot ser que si es neteja més vegades de lo normal pot ser que aquell dia faci més calor de lo normal, ja que quan es llepan humitegen la seva pell i així es refresquen. I no nomès això, a diferencia de lo que molta gent creu, són molt carinyosos i una de les maneres que té per mostrar el seu afecte es "netejant" a una persona o a un altre gat, i els agrada tant que poden arrribar a quedar-se adormits durant el procès!
Coneixer el nostre gats ens pot ajudar a saber com donar-li el que necessita.

1 comentario:

Digue'ns que penses!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...